یکی از مبحث های مهم برای بالا بردن رتبه سایت سئو صحیح و استراتژیک است . برای سئو درست باید تمامی قوانین گوگل را رعایت کرده الگوریتم های گوگل را بشناسید. یک سئو کار به شرطی موفق است که به طور مداوم خود را به روز رسانی کند . زیرا که الگوریتم های گوگل مرتبا در حال تغییر و به روز رسانی است . اما اگر شما یک تازه کار هستید و یا حتی برای به روز رسانی اطلاعات خود به این مقاله مراجعه کردید همراه کاپی آیتی باشید زیرا که ما قصد داریم از صفر تا صد الگوریتم های گوگل را به شما آموزش دهیم .
فهرست مطالب
● الگوریتم های گوگل :
با توجه به مفهوم کلی الگوریتم که به معنای مجموعه ای از دستورالعمل های مرحله به مرحله ای که هدف خاصی را دنبال می کنند است باید بگوییم که در واقع الگوریتم های گوگل هم از همین رویه استفاده می کنند. آنها با استفاده از سیستم های پیچیده ای که دارند اسپم هارا تشخیص داده و بر اساس یک سری امتیاز ها رتبه بندی سایت ها را مشخص میکند. در واقع در دنیای پهناور وب که پر از کلمات کلیدی اطلاعات است این الگوریتم ها کمک می کند تا این اطلاعات موجود در سایت ها بر اساس امتیاز ها یی که میگیرند دسته بندی بشوند . به زبان ساده تر الگوریتم ها وظیفه تجزیه و تحلیل سایت ها را انجام می دهند و آنها را طبقه بندی میکنند.
● وظیفه الگوریتم های گوگل:
• طبقه بندی سایت های گوگل
•دنبال کردن هدف مشخص شده برای هر الگوریتم
• جریمه سایت های متقلب و شناسایی آنها
• تشخیص بهترین محتوا و بهترین سایت و نمایش آن جزو اولین رتبه ها
● مهم ترین الگوریتم های گوگل :
• موبایل فرست ایندکس
•پنگوئن
• گور خر
• کبوتر
• پاندا
• رنک برین
• تازگی محتوا
• گوگل دنس
• تپه
• مرغ مگس خوار
• سند باکس
• کافئین
▪︎ الگوریتم موبایل فرست ایندکس (mobile first index algorithm ):
با توجه به افزایش روز افزون کاربران موبایل در سال ۲۰۱۹ گوگل اعلام کرد که با توجه به اکثریت کاربران که نسخه موبایل گوگل را دارند و اکثرا از آنجا سایت ها را دنبال می کنند. الویت با سایت هایی است که از طریق نسخه موبایل صفحات سایت خود را ایندکس می کنند .
▪︎ کبوتر(pigeon Algorithm ):
طرح الگوریتم کبوتر که یکی از راحت ترین راه ها برای کسب و کار های محلی است ؛ در سال ۲۰۱۴ اجرایی شد .الگوریتم کبوتر که برسئوی محلی متمرکز است ؛ گزینه بسیار مناسبی برای کسب و کار های محلی است . کسب و کارهایی که به دنبال کسب رتبه بهتری نسبت به رقبای خود هستند ، با توجه به این الگوریتم و استفاده استراتژیک از این الگوریتم می توانند بهترین استفاده را ببرند .
▪︎ تازگی محتوا (Freshness Algorithm ):
همانطور که از اسم این الگوریتم مشخص است این الگوریتم بر تازگی محتوا و زمان به روز رسانی سایت شما متمرکز است . استفاده استراتژیک از این الگوریتم برای سایت های خبری و رویدادی می تواند بسیار درسئو کردن این سایت ها مؤثر باشد . الگوریتم تازگی محتوا که در سال ۲۰۱۱ اجرا شد؛ تأثیری ۳۵درصدی بر آمار جستجو ها گذاشته است که این آمار نشان دهنده کارایی و اهمیت این الگوریتم است .
▪︎ مرغ مگس خوار(Hummingbird Algorithm) :
الگوریتم مرغ مگس خوار که در سال ۲۰۱۳ رونمایی شد ، قابلیت تجزیه و تحلیل محتوای هر سایت را به گوگل ارائه میدهد. به طوری که وقتی کلمه ی کلیدی یا عبارتی مربوط به آن در موتور های جست و جو سرچ میشود گوگل محتوا ها را تجزیه و تحلیل خواهد کرد و نتایج را در دسترس کاربران قرار میدهد.
▪︎ پنگوئن(Penguin Algorithm ):
وظیفه این الگوریتم که در سال ۲۰۱۲ معرفی شد تجزیه و تحلیل لینک های خارجی است . به طوری که این لینک ها بعد از معرفی مورد هدف قرار میگیرند و لینک های بیکیفیت را بلاک میکند. قطعا یکی از الگوریتم های جلوگیری از لینک های بیکیفیت پنگوئن خواهد بود.الگوریتم پنگوئن مزایایی همچون بهبودی رتبه بندی سایت در گوگل ، تشخیص لینک های مخرب و جلوگیری از جریمه سایت را داراست.
▪︎پاندا(Panda Algorithm):
یکی از قدیمی ترین الگوریتم های گوگل برای مبحث سئو سازی سایت پاندا است . الگوریتم پاندا که در سال ۲۰۱۱ راه اندازی شد ؛ وظیفه ی پاکسازی صفحات گوگل از سایت های اسپم ، بهبود سرچ در موتور های جست و جو برای کاربران ، بهبود رتبه سئو ، توجه به محتواهای بیکیفیت و پایین کشیدن رتبه آنها ، جلوگیری از محتوای بیکیفیت و سرقت ادبی را برعهده دارد . همچنین شرکت گوگل در به روز رسانی های گذشته وظایفی همچون سنجش اعتبار وب سایت ، طراحی ، سنجش سرعت بارگزاری و رابط کاربری را به وظایف این الگوریتم اضافه کرد .
گوگل دنس(Google dance ) :
اولین بار این الگوریتم در سال ۲۰۰۴ اجرا شد . اگر شما شاهد بالا و پایین رفتن ناگهانی و یا رشد چشم گیر سایت خود در یک روز شدید تعجبی ندارد ؛ زیرا که این کار الگوریتم گوگل دنس است . طریقه کار این الگوریتم به گونه ای است که برای تشخیص رتبه های برتر ، رتبه وب سایت هارا در صفحه نتایج، چندین بار تغییر می دهد.این الگوریتم با توجه به تعداد کلیک ها و رفتار کاربران در هر سایت طبقه بندی سایت را انجام خواهد داد .
▪︎ سند باکس (sandbox):
الگوریتم سند باکس که در ۲۰۰۴ اجرایی شد وظیفه ی فیلتر کردن سایت های جدید را دارا است . سایت های جدید را تحت تاثیر خود قرار می دهد. به طوری که سایت های جدید که در ابتدای کار ایندکس میشوند را فیلتر میکند و از این کار جلو گیری میکند.
▪︎ گور خر (Zebra Algorithm ):
الگوریتم گورخر که در سال ۲۰۱۳ استارت خورد یکی از محبوب ترین و پرکاربردترین الگوریتم های گوگل است . الگوریتم گور خر وظیفه هایی همچون جلو گیری از کلاهبرداری ، و نظارت روی سایت ها خصوصا سایت های فروشگاهی دارد . اصولا سئو کار های سایت های فروشگاهی با این الگوریتم دست و پنجه نرم خواهند کرد . یک سایت فروشگاهی باید یک سری فاکتور هارا همچون خدمات با کیفیت و… را رعایت کند و هر کدام از آنها از نظر الگوریتم گورخر رد شود آن سایت را جریمه خواهد کرد .
▪︎ رنک برین (Rank Brain Algorithm ):
الگوریتم رنک برین یکی از مفید ترین الگوریتم های گوگل است که در سال ۲۰۱۵ ارائه شد . وظیفه این الگوریتم به روز رسانی عبارت های سرچ شده و نمایش نتایجی مرتبط است . نحوه کار این الگوریتم بدین گونه است که با استفاده از ماشین های یادگیری کلمات عبارت سرچ شده را تجزیه و تحلیل میکند و کلمات مرتبط با آن را سئو و از آن در نمایش نتایج استفاده خواهد کرد .
▪︎ تپه(Hilltop Algorithm ):
االگوریتم تپه هم یکی از قدیمی ترین الگوریتم ها ی گوگل به شمار می روند . این الگوریتم که در سال۲۰۰۴ اجرایی شد وظیفه شناخت و بررسی صفحات و وب سایت های معتبر را بر عهده دارد .
▪︎کافئین(Caffeine Algorithm ):
الگوریتم کافئین یکی از مهم ترین الگوریتم های گوگل به شمار می رود .الگوریتمی که در سال ۲۰۱۰ اجرایی شد و وظیفه نوین کردن ایندکس و آنالیز سایت ها را برعهده داشت .